Koiran panta

Heim Stars -nahkapanta on tyylikkään näköinen koiran päällä ja sopii joka tilanteeseen.

Heim Stars -nahkapanta

  • Hinta 11,99€ - 16,99€
  • Saatavilla kolmea eri kokoa
  • Materiaali nahkaa
  • Tyylikäs ja kestävä
Trixie Silver Reflective Paws -heijastinpanta hopeanvärisellä heijastavalla pinnalla

Trixie Silver Reflective Paws -heijastinpanta

  • Hinta 2,99€
  • Pinta: muovia / alapinta: nailonia
  • Huolehtii koiran näkyvyydestä hämärällä
  • Saatavilla kaksi eri kokoa.

Valitse oikeanlainen koiran panta näiden vinkkien avulla

Onko sinulla etsinnässä täydellinen panta koirallesi? Lue läpi nämä vinkit, niin onnistut oikeanlaisen kaulapannan valinnassa.

Koiran pannan valitseminen voi tuntua haastavalta tehtävältä, koska saatavilla on niin paljon erilaisia malleja ja materiaaleja. Koiran panta on kuitenkin valjaiden ohella yksi tärkeimmistä koiravarusteista, joten oikeanlaisen mallin valintaan kannattaa todellakin perehtyä. Onhan panta yleensä jokapäiväsessä käytössä, ja kyseessä on parhaan ystäväsi mukavuus ja terveys!

Nämä asiat sinun tulee ottaa huomioon pohtiessasi, mikä on paras kaulapanta koiralle.

Eri tyyppiset koiran pannat

Markkinoilta löytyy niin kiinteitä, puolikiristäviä kuin kiristäviäkin kaulapantoja. Mikä on sitten oikea valinta juuri sinun koirallesi?

Kiinteä panta on turvallinen valinta erityisesti pentukoirille, eikä sinun tulisi käyttää pennuilla kiristäviä pantoja. Puolikiristävä koiran panta puolestaan sopii tavalliseen arkikäyttöön perustottelevaisille, aikuisille koirille. Se on tyylikäs sekä helppo pukea koiralle, ja se kiristyy käytössä sopivaksi kuristamatta kuitenkaan liikaa. Kokokiristävä panta kannattaa jättää pelkästään koulutuskäyttöön.

Pannan materiaali

Koiran pantaa ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota muuhunkin kuin kivaan väriin. Nailonpanta on hyvä valinta koirallesi, jos se juoksee paljon irrallaan. Nailon on materiaalina helppo pestä ja huoltaa.

Nahkapanta taas on hyvä valinta lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen, sillä se on materiaaliltaan mukava ja kestävä. Nahkainen koiran kaulapanta sopii päivittäiseen ulkoilutukseen.

Pannan leveys

Pannan leveys on erityisen tärkeä tekijä, sillä se määrittää pannan käyttömukavuuden ja turvallisuuden. Nyrkkisääntö on, että pannan tulisi olla vähintään kahden nikaman levyinen. Mitä liikkuvaisempi ja energisempi koirasi on, sitä leveämpi myös pannan pitäisi olla.

Kapeat pannat tekevät pitkän ajan kuluessa kulumia koirasi niskaan. Ne voivat pahimmillaan vahingoittaa koiraystäväsi kaulaa tai niskaa tai aiheuttaa kipua.

Oikean kokoinen koiran panta

Voit selvittää oikean pantakoon mittaamalla koirasi kaulan. Jos aiot hankkia puolikiristävän tai kiristävän pannan, ota mitta ihan korvien takaa. Kiinteän pannan mitta otetaan keskeltä kaulaa.

Valikoimastamme löydät monenlaiset koiran pannat juuri sinun tarpeisiisi! Katso tarjouksemme sivun yläosasta tai vertaile muita tuotteita, kuten vetovaljaita ja vedonestovaljaita.

Katso kaikki koiran valjaat tästä!